Jahodová zemlbába
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko polotučné
- 600mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 160gramůCukr krupice
- 10mililitrůTresť vanilková
- 200gramůVánočka máslová
- 40gramůHrozinky
- 700gramůJahody zahradní
- 60gramůCukr vanilka
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
78 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Mléko a smetanu v hrnci přivedeme téměř k varu, odstavíme a necháme vychladnout. V míse našleháme žloutky, cukr a vanilkovou tresť a pozvolna za stálého šlehání přiléváme mléko se smetanou.
- 2Do vymazaného pekáče naklademe plátky vánočky, zalijeme mléčnou směsí, posypeme hrozinkami a poklademe půlkami jahod. Vše posypeme vanilkovým cukrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.