Jahodová zmrzlina

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
95 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.
  • 2
    V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
  • 4
    Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.