Jahodová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 425gramůCukr moučkový
- 1kilogramJahody zahradní
- 1lžičkaOlej stolní
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 10plátkůŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
95 g
Postup přípravy
- 1Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.
- 2V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
- 3Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
- 4Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.