Jahodová zmrzlina z vajec

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
800 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.
  • 2
    Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.
  • 3
    Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.
  • 4
    Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.