Jahodová zmrzlina z vajec
25 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 175gramůCukr krupice
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
37 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
800 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Po lžičkách přisypeme cukr a stále šleháme, až je sníh hustý a lesklý.
- 2Žloutky ušleháme elektrickou metlou do pěny. Šlehačku ušleháme dopevna. Jahody rozmixujeme.
- 3Do sněhu z bílků opatrně zamícháme šlehačku, ušlehané žloutky a jahody. Dáme do velké mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 8 hodin.
- 4Před podáváním dáme do chladničky, aby zmrzlina trochu povolila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.