Jahodové Amaretti

18 min.
Evropa

Ingredience

      • 85gramůSušenky Amaretti
      • 85mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 85mililitrůPudinkový prášek - vanilkový
      • 100gramůJahody zahradní
      • 3lžíceCukr třtinový
      • 250mililitrůMléko plnotučné
      • 2lžíceVíno madeira
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    338 kcal
    Bílkoviny
    4 g
    Tuky
    12 g
    Sacharidy
    55 g
    Vláknina
    1 g
    Cukr
    31 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Uvaříme poloviční dávku pudinku podle návodu a necháme vychladit.
    • 2
      Sušenky rozdělíme do čtyř misek o objemu 125 ml a přelijeme lžící Madeiry.
    • 3
      Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji spolu s jahodami do pudinku. Směs rozdělíme do misek. Směs smetany, pudinku a jahod uhladíme a posypeme silnou vrstvou cukru.
    • 4
      Troubu rozpálíme na vysokou teplotu a misky do ní vložíme asi na 3 minuty, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté je dáme vychladnout a před podáváním necháme 2 hodiny chladit v chladničce.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.