Jahodové Amaretti
18 min.
Ingredience
- 85gramůSušenky Amaretti
- 85mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 85mililitrůPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůJahody zahradní
- 3lžíceCukr třtinový
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme poloviční dávku pudinku podle návodu a necháme vychladit.
- 2Sušenky rozdělíme do čtyř misek o objemu 125 ml a přelijeme lžící Madeiry.
- 3Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme ji spolu s jahodami do pudinku. Směs rozdělíme do misek. Směs smetany, pudinku a jahod uhladíme a posypeme silnou vrstvou cukru.
- 4Troubu rozpálíme na vysokou teplotu a misky do ní vložíme asi na 3 minuty, dokud nezačne cukr karamelizovat. Poté je dáme vychladnout a před podáváním necháme 2 hodiny chladit v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.