Jahodové dortíčky z drobenkového těsta
85 min.
Ingredience
- Drobenkové těsto [60369]
- 18,75gramůCukr krupice
- 75gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 0,75kusVejce slepičí
- 15mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- Mandlový krém s rumem [60314]
- 90gramůCukr moučkový
- 9gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 90gramůMandle mleté
- 90gramůMáslo
- 9gramůRum
- 0,75kusVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mandlový krém s rumem [60314]:
- 2Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.
- 3Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.
- 4Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.
- 5Drobenkové těsto [60369]:
- 6Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.
- 7Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem.
- 8Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit.
- 9Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut.
- 10Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.