Jahodové dortíčky z drobenkového těsta

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandlový krém s rumem [60314]:
  • 2
    Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse.
  • 3
    Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí.
  • 4
    Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice.
  • 5
    Drobenkové těsto [60369]:
  • 6
    Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout.
  • 7
    Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem.
  • 8
    Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit.
  • 9
    Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut.
  • 10
    Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.