Jahodové košíčky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
    • 250gramůJahody zahradní
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 250gramůListové těsto
    • 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto tence rozválíme a pomocí malého talířku z něj vykrajujeme kolečka o průměru asi 20 cm. Vykrájenými kolečky vyložíme formičky na košíčky, urovnáme je na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Z odřezků těsta vyválíme válečky, po dvou je spleteme, vytvarujeme do oušek podle velikosti košíčků a upečeme je.
  • 3
    Vychladlé košíčky do dvou třetin naplníme pudinkem ušlehaným z mléka a vanilkového pudinku bez vaření. Pudink pokryjeme jahodami, nasadíme upečená ouška a pocukrujeme.
  • 4
    Košíčky můžeme ozdobit lístky a kvítky jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.