Jahodové košíčky s krémem
80 min.
Ingredience
- Košíčky
- 200gramůMouka bezlepková
- 100gramůSolamyl
- 100gramůCukr krystal
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy vlašské
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůJahody zahradní
- 250lžicMléko polotučné
- Krém
- 37gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 250mililitrůMléko polotučné
- Na formičky
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme a propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Krém: Z mléka uvaříme podle návodu na obalu puding, který necháme přikrytý pokličkou vychladnout. Vychladlý pudink vymícháme s máslem a cukrem dohladka.
- 3Těsto: Mouku, Solamyl, krupicový a vanilkový cukr spolu s mletými ořechy promísíme v míse a vlijeme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Odpočatým těstem plníme formičky košíčků, které jsme vylili olejem. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Košíčky po upečení necháme vychladnout a naplníme je máslovým krémem a nakonec košíčky ozdobíme jahodou. Košíčky servírujeme vychladlé, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.