Jahodové kuličky s mandlemi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
140 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu se žloutky dáme do misky a vyšleháme do pěny. Přisypeme 30 g mouky, vanilkový cukr a vše vyšleháme na kaši. Bílky spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, kterou smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Do hmoty prosejeme zbylou mouku s kypřícím a pudinkovým práškem. Dřevěnou vařečkou zlehka promícháme a hladké těsto naplníme do cukrářského sáčků s hladkou trubičkou.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme malé bochánky o velikostí vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 15 minut. Upečené bochánky necháme vychladnout.
  • 3
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky. Přisypeme vanilkový a moučkový cukr, džem a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký krém.
  • 4
    Vychladlé bochánky ze spodní části trochu vydlabeme, naplníme jahodovým krémem a spojíme vždy dva bochánky k sobě.
  • 5
    Džem propasírujeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr, na mírném ohni zahřejeme do rozpuštění cukru. Odstavíme z ohně a ještě do teplé hmoty naplněné kuličky obalíme. Necháme mírně ztuhnout, potom spodní část obalíme v pražených mandlových lupíncích. Pokládáme je do papírových košíčků, kde kuličky necháme úplně ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.