Jahodové kuličky s mandlemi
45 min.
Ingredience
- Na korpus
- 50mililitrůVoda pitná
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr vanilka
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2lžícePudinkový prášek - vanilkový
- Na náplň
- 250gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 80gramůCukr moučkový
- 150gramůDžem jahodový
- Na ozdobení
- 150gramůDžem jahodový
- 150gramůMandle plátky
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
140 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vodu se žloutky dáme do misky a vyšleháme do pěny. Přisypeme 30 g mouky, vanilkový cukr a vše vyšleháme na kaši. Bílky spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, kterou smícháme spolu se žloutkovou hmotou. Do hmoty prosejeme zbylou mouku s kypřícím a pudinkovým práškem. Dřevěnou vařečkou zlehka promícháme a hladké těsto naplníme do cukrářského sáčků s hladkou trubičkou.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a na něj nastříkáme malé bochánky o velikostí vlašského ořechu. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180stupňové teplotě 15 minut. Upečené bochánky necháme vychladnout.
- 3Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do misky. Přisypeme vanilkový a moučkový cukr, džem a elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký krém.
- 4Vychladlé bochánky ze spodní části trochu vydlabeme, naplníme jahodovým krémem a spojíme vždy dva bochánky k sobě.
- 5Džem propasírujeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr, na mírném ohni zahřejeme do rozpuštění cukru. Odstavíme z ohně a ještě do teplé hmoty naplněné kuličky obalíme. Necháme mírně ztuhnout, potom spodní část obalíme v pražených mandlových lupíncích. Pokládáme je do papírových košíčků, kde kuličky necháme úplně ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.