Jahodové lívanečky
30 min.
Ingredience
- 120gramůMouka polohrubá
- 125gramůTuk Hera jedlý
- 50gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůDroždí
- 300gramůJahody zahradní
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1273 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
6 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zatíráme jeden po druhém žloutky a nakonec přidáme celé vejce.
- 2Rozdrobené droždí smícháme s moukou a zlehka promícháme s pevným sněhem ušlehaným z bílků. Spojíme s připravenou pěnou a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.
- 3Do vykynutého těsta přidáme omyté, osušené, na čtvrtky nakrájené jahody (trochu jahod necháme na ozdobu).
- 4Na lívanečníku na rozpáleném oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova.
- 5Usmažené lívanečky ozdobíme jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.