Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche
20 min.
Ingredience
- 100mililitrůCréme fraiche
- 20gramůCitronová kůra
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyBazalka
- 100gramůJahody zahradní
- 400gramůListové těsto
- 15gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5.
- 2Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu.
- 3Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta.
- 4Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem.
- 5Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.