Jahodové řezy
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 700gramůJahody zahradní
- 250gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceMarmeláda jahodová
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem.
- 3Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou.
- 5Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.