Jahodové řezy

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem.
  • 3
    Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou.
  • 5
    Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.