Jahodové roládky

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
835 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pekáč vytřeme tukem. Jahody podélně rozpůlíme. Rozpůlené jahody mírně smažíme na 20 g másla, vyjmeme je a do pánve přidáme dalších 20 g másla.
  • 2
    Do smetany zamícháme žloutky, cukr a citronovou šťávu a směs nalijeme do pánve. Za častého zamíchání ji povaříme, až smetana hodně zhoustne. Odstavíme ji, vmícháme do ní jahody a necháme vychladnout.
  • 3
    Rozválíme těsto na plátky 15x20 cm a vaříme po dvou ve velkém množství vody zhruba 3 minuty al dente, přendáme je do mísy se studenou vodou, necháme asi minutu chladit a potom je rozložíme na ubrousek, aby oschly.
  • 4
    Směs s jahodami a mandle upravíme na plátky těsta tak, aby u okrajů zůstaly 3 cm těsta volné. Nejprve založíme dovnitř dlouhé okraje plátků, potom přehneme kratší okraj, který je blíže k nám, a plátky stočíme. Jakmile náplň začne vytékat, musíme vzdálenější konec nadzdvihnout a naklonit k sobě. Závitky potom opatrně položíme spojením těsta dolů do připravené zapékací mísy. Pokládáme je těsně vedle sebe.
  • 5
    Povrch poklademe kousky zbývajícího másla, posypeme mandlemi navíc a 2 lžičkami prosátého moučkového cukru. Závitky pečeme nejprve zhruba 15 minut v troubě a potom asi 5 minut v předehřátém grilu. Povrch zezlátne, místy mírně zhnědne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.