Jahodové semifreddo
20 min.
Ingredience
- 225gramůJahody zahradní
- 1hrstRybíz červený
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůCukr moučkový
- 115gramůSněhové pečivo
- 3lžíceLikér malinový
- jahodová omáčka
- 225gramůJahody zahradní
- 30gramůCukr moučkový
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
- 2Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
- 3Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.