Jahodové sendviče
35 min.
Ingredience
- 250gramůListové těsto
- 250gramůJahody zahradní
- 100gramůŽelé rybízové
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme.
- 2Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.