Jahodové sendviče

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůListové těsto
    • 250gramůJahody zahradní
    • 100gramůŽelé rybízové
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 40gramůCukr vanilka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme.
  • 2
    Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.