Jahodové špízy s čokoládou
17 min.
Ingredience
- 400gramůJahody zahradní
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 175mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150gramůČokoláda hořká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 2mililitryTresť vanilková
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
43 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1V horké vodní lázni smícháme v míse smetanu, nadrobenou čokoládu a máslo, mícháme, až je čokoláda rozpuštěná a spojená s ostatními surovinami.
- 2Jahody napícháme na špejle, obalíme v moučkovém cukru, pokapeme vanilkovou trestí a dáme na gril na 2 minuty s otáčením opéct. Když jahody začnou syčet a měknout, položíme špíz na talíř a ozdobně bohatě přelijeme čokoládovou polevou. Necháme lehce zatuhnout a podáváme s kopečkem šlehačky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.