Jahodové vareňje

40 min.
Ruská federace

Ingredience

      • 1000gramůJahody
      • 200mililitrůVoda pitná
      • 1000gramůCukr krystal
    Počet porcí:
    50

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    77 kcal
    Sacharidy
    20 g
    Cukr
    20 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Jahody na půl hodiny namočíme do vody, potom je zbavíme stopek i kalíšků a ještě je propláchneme pod tekoucí vodou.
    • 2
      Mezitím připravíme cukrový sirup: do nehlubokého kastrolu vsypeme odvážené množství cukru, dolijeme vodu a vaříme. Když se cukr úplně rozpustí, odstavíme sirup z ohně.
    • 3
      Jahody vložíme do sirupu, nádobou opatrně potřásáme, aby se všechny jahody do sirupu ponořily a na velmi mírném ohni je vaříme.
    • 4
      Že je vareňje hotové poznáme, jestliže kápneme sirup na misku a kapka se nerozteče, ale uchová tvar. Kromě toho ovoce nevystupuje na povrch, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
    • 5
      Vareňje necháme vychladnout, pak je naplníme do sklenic a dobře uzavřeme. Skladujeme na chladném suchém místě.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.