Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou

25 min.
Evropa

Ingredience

      • 500gramůJahody zahradní
      • 40gramůCukr vanilka
      • 80gramůCukr krupice
      • 2decilitryVoda pitná
      • 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
      • 100gramůPoleva čokoládová
      • 1baleníZmrzlina vanilková
      • 250mililitrůSmetana ke šlehání 31%
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    285 kcal
    Bílkoviny
    1 g
    Tuky
    5 g
    Sacharidy
    62 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    46 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
    • 2
      Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.