Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 40gramůCukr vanilka
- 80gramůCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 100gramůPoleva čokoládová
- 1baleníZmrzlina vanilková
- 250mililitrůSmetana ke šlehání 31%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný ve studené vodě. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
- 2Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch želé položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.