Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 40gramůCukr vanilka
- 80gramůCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůZmrzlina vanilková
- 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
- 2Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.