Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůJahody zahradní
    • 40gramůCukr vanilka
    • 80gramůCukr krupice
    • 3decilitryVoda pitná
    • 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 20gramůZmrzlina vanilková
    • 100gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.