Jahodovo - jogurtová zmrzlina
255 min.
Ingredience
- 200gramůJogurt ovocný
- 200gramůJogurt bílý
- 1kusMáta
- 500gramůJahody zahradní
- 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs, kterou přes síto procedíme. Přidáme cukr, dobře rozmícháme.
- 2Do směsi vmícháme jahodový a bílý jogurt. Směs nalijeme do plastové nádoby a mrazíme cca 4 hodiny. Směs pravidelně promícháváme, abychom rozbili ledové krystaly. 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, aby směs povolila.
- 3Podáváme v pohárcích zdobenými čerstvými jahodami a mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.