Jahodovo rybízový džem
50 min.
Ingredience
- 1litrRybíz červený
- 1kilogramJahody zahradní
- 1kilogramCukr krystal
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Zralé jahody očistíme, propláchneme studenou vodou, zasypeme polovinou množství cukru a odložíme do druhého dne. Rybíz otrháme, přebereme a prolisujeme.
- 2Z jahod slijeme šťávu, smícháme s rybízovou kaší a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme zbylý cukr a znovu společně provaříme. Nakonec přidáme jahody a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 3Po vychladnutí džem rozdělíme do čistých skleniček, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.