Jahodový dezert
10 min.
Ingredience
- 500gramůJahody
- 500mililitrůSmetana ke šlehání
- 150gramůCukr krupice
- 10gramůŽelatina
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omyté jahody necháme okapat, několik jich odložíme na ozdobení, ostatní pokrájíme na kousky a důkladně rozmačkáme vidličkou.
- 2Želatinu rozpustíme ve vlažné vodě a vmícháme do jahod. Smetanu našleháme do tuha, smícháme s cukrem a vmícháme do jahod.
- 3Směs nalijeme do tukem vymazané mísy a necháme přes noc chladit.
- 4Pak vyklopíme z formy a ozdobíme odloženými jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 16. 6. 2016
Jahodový dezert
Jahody jsem na hrubo rozmixovala, želatinu doporučuji nechat předem 10 - 15 minut nabobtnat a nechtat rozpustit maximálně do teploty těch 55°C, ale stačí méně. Pokud by želatina, mám na mysli živočišnou, dokonce prošla varem, tak neztuhne. Směs jsem dala do několika jednoporcových plastových báboviček a taky pohárku. Dezert moc neztuhl, tak nešel vyklopit. Možná jsem udělala někde chybu, nevím, příště bych spíš rovnou dávala do pohárů. Chuťově je moc dobrý, ale pro sebe bych dala méně smetany, abych dezert malinko odlehčila. Ale to je na každém. Palec nahoru.🙂