Jahodový dezert s čokoládou
25 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 100mililitrůVoda pitná
- 30gramůPistácie
- 300mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
90 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, moučkového cukru a 100ml vody umícháme těsto, v kterém namočíme omyté jahody. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Pistácie nahrubo nasekáme.
- 2Olej rozpálíme a osmažíme na něm obalené jahody.
- 3Servírujeme přelité čokoládou a posypané sekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.