Jahodový dezert s toastovým chlebem
30 min.
Ingredience
- 8krajícůChléb toastový
- 170gramůCukr moučkový
- 300mililitrůVoda pitná
- 1000gramůJahody zahradní
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
10 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.
- 2Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.
- 3Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.
- 4Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.
- 5Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.
- 6Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.
- 7Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.