Jahodový dezert s toastovým chlebem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
5 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
10 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu nebo dezertní formu vyložíme fólií, na kterou urovnáme plátky toastového chleba bez kůrky.
  • 2
    Cukr s částí vody rozpustíme, přidáme 1/4 omytých, nakrájených jahod a povaříme asi 3 minuty.
  • 3
    Další 2/4 jahod nakrájíme na kousky a povaříme doměkka.
  • 4
    Vychladlým jahodovo-cukrovým sirupem pokapeme chléb ve formě a rozložíme na něj vychladlé, povařené jahody. Pokryjeme zbylým chlebem a vše zalijeme zbylým sirupem.
  • 5
    Formu přikryjeme fólií, zatížíme a necháme do druhého dne v chlaničce.
  • 6
    Zbylé jahody rozmixujeme, chvíli povaříme a prolisujeme.
  • 7
    Dezert podáváme s jahodovou omáčkou, ozdobený snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.