Jahodový dort
75 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 6gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůDžem jahodový
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníŽelatina červená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Cukr, vajíčka a změklé máslo ušleháme, po částech přidáváme mouku s kypřícím práškem. Je-li těsto příliš husté, přilijeme trochu mléka.
- 2Hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na pečení a dáme péct na 175 °C.
- 3Upečený dort potřeme džemem, na který naskládáme jahody. Ovoce zalijeme želatinou připravenou podle návodu.
- 4Podáváme zdobené šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.