Jahodový dort s marmeládou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 70gramůTuk rostlinný
- 1lžíceVoda pitná
- 3lžíceCukr krupice
- 300gramůJahody zahradní
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaTresť vanilková
- 4lžíceMarmeláda jahodová
- 0,75šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce.
- 2Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout.
- 3Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii.
- 4Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.