Jahodový dort s marmeládou

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 70gramůTuk rostlinný
    • 1lžíceVoda pitná
    • 3lžíceCukr krupice
    • 300gramůJahody zahradní
    • 4kusyVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 4lžíceMarmeláda jahodová
    • 0,75šálekMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce.
  • 2
    Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii.
  • 4
    Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.