Jahodový dort se šlehačkovým krémem
80 min.
Ingredience
- 30gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5kilogramJahody zahradní
- Krém
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 30gramůCukr moučkový
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,13litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme do husté směsi cukr se žloutky a vanilkou. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, citronovou šťávu a mouku.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.
- 3Mezitím si připravíme krém - ušleháme v kotlíku čerstvou smetanu ke šlehání s moukou, žloutky, vanilkou a cukrem. Do většího hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu a do hrnce vložíme kotlík. Ve vzniklé horké lázni šleháme do zhoustnutí. Poté postavíme do studené lázně a opět mícháme do vychladnutí. Do studeného krému přidáme ušlehanou, oslazenou šlehačku.
- 4Hotový dort necháme vychladnout, rozřízneme, naplníme krémem, poklademe půlkami čerstvých jahod a složíme na sebe. Povrch rovněž potřeme krémem a dozdobíme jahodami. Na chladném místě necháme ztuhnout, poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.