Jahodový dort se sněhem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem.
  • 2
    Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.