Jahodový dort se sněhem
55 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 300gramůJahody zahradní
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, krupicového cukru, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které upečeme v dortové formě vyložené pečicím papírem.
- 2Upečený korpus potřeme pevným sněhem ušlehaným ze tří bílků a 40g cukru. Povrch uhladíme a pokryjeme omytými jahodami. Dort pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem a dáme na 10 minut péci do mírně vyhřáté trouby, až cukr utvoří kůrčičku a sníh zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.