Jahodový dort z plátů

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
639 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 2
    Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou.
  • 3
    Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.