Jahodový dort z plátů
50 min.
Ingredience
- 3lžičkyTuk rostlinný
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 0,2litrMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 2šálkyJahody zahradní
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
639 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mléko s moukou a máslem smícháme a šleháme na ohni do zhoustnutí. Poté odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Cukr utřeme se žloutky do pěny, vmícháme vychladlou směs a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, potřeme je tukem a zaprášíme polohrubou moukou.
- 3Hotové těsto rovnoměrně rozdělíme, rozetřeme na připravené pláty z pečicího papíru a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Papír sejmeme z ještě vlahých plátů, na jeden naneseme našlehanou a moučkovým cukrem oslazenou smetanu smíchanou s nakrájenými jahodami (třetinu množství), překryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Stejným způsobem ozdobíme i povrch dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.