Jahodový džem, připravený v domácí pekárně
50 min.
Ingredience
- 600gramůJahody zahradní
- 350gramůCukr želírovací
- 3lžíceCitronová šťáva
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jahody dobře omyjeme, nakrájíme a necháme okapat.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní jahody, želírovací cukr, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- 3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- 5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.