Jahodový džem se sirupem z agáve
50 min.
Ingredience
- 150gramůFruktózový sirup
- 5kilogramůJahody zahradní
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jahody rozmačkáme, přilijeme sirup z agáve nebo fruktózový a citrónovou kůru v kuse a za stálého míchání počkáme, až se tekutina odpaří a vznikne hustá hmota.
- 2Můžeme dochutit citrónovou šťávou nebo balzamikovým octem.
- 3Vyndáme citrónovou kůru a plníme do sklenic.
- 4Sterilizujeme cca 30 minut na 80°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.