Jahodový džem z domácí pekárny
70 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 50gramůCukr želírovací
- 50gramůCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
- 2Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.