Jahodový džem z domácí pekárny

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody dobře omyjeme, necháme na sítu okapat. V misce smícháme želírovací a krupicový cukr. Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme ovoce, přidáme směs cukru a formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program pro džem a přístroj zapneme.
  • 2
    Zavařovací sklenice vypláchneme, postavíme na plech a sterilizujeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Domácí pekárna přibližně po 60 minutách ukončí program. Vypneme ji, vyndáme z ní v rukavicích formu a horký džem vlijeme do sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po 20 až 30 minutách je opět obrátíme a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.