Jahodový koláč s jogurtem
110 min.

Ingredience
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůCukr krupice
- 25gramůMáslo jihočeské
- 50gramůJogurt bílý smetanový
- 125gramůJahody zahradní
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky.
- 2Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 4Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
- 5Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme.
- 6Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.