Jahodový koláč s jogurtem

110 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 10gramůCukr krupice
    • 25gramůMáslo jihočeské
    • 50gramůJogurt bílý smetanový
    • 125gramůJahody zahradní
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky.
  • 2
    Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout.
  • 5
    Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme.
  • 6
    Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.