Jahodový koláč s kakaem
60 min.
Ingredience
- 30gramůKakao - prášek
- 500gramůJahody zahradní
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 130gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.
- 2Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.
- 3Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
- 4Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.
- 5Koláč upečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.