Jahodový koláč s kakaem

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.
  • 2
    Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.
  • 3
    Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
  • 4
    Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.
  • 5
    Koláč upečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.