Jahodový koláč z kompotu

50 min.
Slovensko

Ingredience

    • 250gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 8gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůKompot jahodový
    • 25gramůTuk
    • 100gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
738 mg
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahodový kompot rozmixujeme a nalijeme do mísy. Přisypeme mouku, cukr, kypřicí prášek, přidáme celá vejce a vymícháme těsto.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, nalijeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  • 3
    Koláč vyndáme, necháme vychladnout, nakrájíme na čtverečky, ozdobíme šlehačkou, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.