Jahodový kompot s třešněmi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Z třešní odstraníme stopky a také omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Ovoce rozdělíme střídavě do sklenic a zalijeme cukrovým roztokem. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.