Jahodový kompot s třešněmi
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJahody zahradní
- 1,5kilogramyTřešně
- 700gramůCukr krystal
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdé jahody. Očistíme je, propláchneme důkladně vodou a necháme okapat. Z třešní odstraníme stopky a také omyjeme. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.
- 2Ovoce rozdělíme střídavě do sklenic a zalijeme cukrovým roztokem. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.