Jahodový krém s červeným vínem
20 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 100mililitrůVíno červené
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůCukr moučkový
- 8kusůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3242 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
93 g
Sacharidy
568 g
Vláknina
11 g
Cukr
349 g
Postup přípravy
- 1Červené víno smíchané s cukrem uvedeme do varu. Přidáme očištěné, omyté a rozmačkané jahody, zamícháme a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny.
- 2Vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme zašlehali moučkový cukr.
- 3Krém rozdělíme do misek, ozdobíme cukrářskými piškoty a podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.