Jahodový krém s rumem

30 min.
Francie

Ingredience

    • 1000mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 500gramůJahody zahradní
    • 150gramůCukr moučkový
    • 100mililitrůRum
    • 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
    • 30mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do misky a zakapeme rumem, likérem, brandy. Necháme marinovat. K jahodám přisypeme moučkový cukr a rozmixujeme dohladka. Nyní přilijeme smetanu a vyšleháme.
  • 2
    Krémem naplníme vychlazené pohárky a navrch položíme dvě půlky čerstvých jahod na ozdobu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.