Jahodový mramorový chlebíček
80 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůJahody zahradní
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Jahody očistíme, omyjeme a rozmixujeme.
- 2Změklé máslo utřeme do krému a postupně přidáváme cukr. Vmícháme žloutky a dobře ušleháme, zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Jahodové pyré opatrně zamícháme do těsta, aby vzniklo mramorování. Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu a moučník pečeme 60 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Upečený chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.