Jahodový mražený dezert
25 min.
Ingredience
- 700gramůJahody zahradní
- 1decilitrVoda pitná
- 170gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Vaření v páře
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody necháme okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkáme vidličkou, zbylou třetinu odložíme na ozdobu. Do rendlíku vlijeme 1 dl vody s cukrem. Sirup necháme vychladnout, mezitím vyšleháme 4 žloutky do pěny a smetanu ušleháme na tuhou šlehačku.
- 2Rendlík se sirupem posadíme do hrnce s litrem vařící vody. Do sirupu vložíme vyšlehané žloutky a pošleháme nad parou, než žloutková pěna zhoustne. Poté rendlík sejmeme z hrnce, šleháme až do vychlednutí. Do krému zamícháme rozmačkané jahody, zapracujeme tuhou šlehačku a naplníme vhodných formiček. Poté vložíme do mrazničky a krém necháme zamrazit (2 - 3 hodiny).
- 3Formičky před podáváním namočíme do misky s horkou vodou (jen na pár sekund), aby se krém uvolnil. Poté vyklopíme na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.