Jahodový mražený dezert

25 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody necháme okapat. Dvě třetiny jahod rozmačkáme vidličkou, zbylou třetinu odložíme na ozdobu. Do rendlíku vlijeme 1 dl vody s cukrem. Sirup necháme vychladnout, mezitím vyšleháme 4 žloutky do pěny a smetanu ušleháme na tuhou šlehačku.
  • 2
    Rendlík se sirupem posadíme do hrnce s litrem vařící vody. Do sirupu vložíme vyšlehané žloutky a pošleháme nad parou, než žloutková pěna zhoustne. Poté rendlík sejmeme z hrnce, šleháme až do vychlednutí. Do krému zamícháme rozmačkané jahody, zapracujeme tuhou šlehačku a naplníme vhodných formiček. Poté vložíme do mrazničky a krém necháme zamrazit (2 - 3 hodiny).
  • 3
    Formičky před podáváním namočíme do misky s horkou vodou (jen na pár sekund), aby se krém uvolnil. Poté vyklopíme na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.