Jahodový nanuk s kefírovým mlékem
20 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 50gramůCukr krupice
- 5lžicVoda pitná
- 1kusLimetka
- 100mililitrůMléko kefírové
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané jahody umixujeme.
- 2Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.
- 3Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.
- 4Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.