Jahodový parfait
25 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 125gramůCukr krupice
- 1kusZtužovač šlehačky
- 60mililitrůLikér pomerančový
- 250gramůJahody zahradní
- 750gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
63 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
- 2Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
- 3Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
- 4Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.