Jahodový parfait

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
63 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jahody nahrubo nakrájíme a povaříme je s pomerančovou šťávou, kůrou a 50g cukru asi 3 minuty. Rozmixujeme, protřeme sítem a necháme stranou.
  • 2
    Smetanu se ztužovačem a 75g cukru ušleháme dotuha. Vmícháme jahodové pyré, pomerančový likér a naplníme do obdélníkové formy vyložené fólií. Uložíme do chladničky na 8 hodin.
  • 3
    Potom formu krátce postavíme do horké vody, parfait vyklopíme na mísu a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Dezert můžeme obložit půlkami jahod nebo plátky kiwi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.