Jahodový piškot
50 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 90gramůMouka pšeničná hladká
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
- Náplň
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůJahody zahradní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
375 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
- 2Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
- 3Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
- 4drátěnou podložku a necháme vychladnout.
- 5Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
- 6Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.