Jahodový piškot

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
375 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce a cukr šleháme elektrickou metlou na nejvyšší rychlost, až zůstává brázda.
  • 2
    Prosijeme polovinu mouky a jemně ji vmícháme. Postup opakujeme se zbývající moukou. Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem. Povrch uhladíme stěrkou.
  • 3
    Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až těsto nabude, zezlátne a začne se uvolňovat od okraje. Dort vyklopíme na
  • 4
    drátěnou podložku a necháme vychladnout.
  • 5
    Jednu vrstvu potřeme polovinou šlehačky. Rozdělíme na ni nakrájené jahody.
  • 6
    Druhou vrstvu piškotu dáme navrch a lehce ji přimáčkneme. Povrch dortu potřeme zbývající šlehačkou a ozdobíme půlkami jahod. Necháme prochladnout a potom dort vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.