Jahodový pudink

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
600 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody, vložíme do kovové misky, přilijeme jahodovou šťávu nebo džus, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout, přidáme smetanu, žervé a vyšleháme. Formičky na pudink vypláchneme studenou vodou, naplníme vyšlehaným krémem a necháme ztuhnout.
  • 2
    Vychladlý pudink vyklepneme z formiček na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.