Jahodový pudink
25 min.
Ingredience
- 500mililitrůDžus jahodový
- 50gramůŽelatina
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
- 400gramůŽervé
- 40gramůCukr vanilka
- 120gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
600 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody, vložíme do kovové misky, přilijeme jahodovou šťávu nebo džus, přidáme vanilkový cukr, žloutky, misku vložíme do vroucí vody a metlou šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout, přidáme smetanu, žervé a vyšleháme. Formičky na pudink vypláchneme studenou vodou, naplníme vyšlehaným krémem a necháme ztuhnout.
- 2Vychladlý pudink vyklepneme z formiček na talířky, ozdobíme čerstvými jahodami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.