Jahodový rosol
40 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl
- 160gramůCukr krupice
- 3litryVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 200gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Omyté jahody rozmačkáme vidličkou v porcelánové míse, zalijeme 2 litry převařené, studené vody, protřeme hustým sítem a šťávu ponecháme stranou.
- 2Zbylou dřeň zalijeme pětinásobným množstvím horké vody, 5 minut povaříme, přecedíme, znovu přivedeme k varu a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody. Přilijeme šťávu z jahod, promícháme, osladíme, okyselíme šťávou ze dvou citronů, přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
- 3Prochladlý rosol nalijeme do formiček a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.