Jahodový salát s rukolou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rukolu očistíme, omyjeme a necháme okapat. 2 pomeranče oloupeme, rozpůlíme, zbavíme peciček a napříč nakrájíme na tenké plátky. Třetí pomeranč vymačkáme. Metlou ušleháme zálivku z pomerančové šťávy, cukru, chilli koření a oleje.
  • 2
    Jahody omyjeme a rozpůlíme. Spolu s rukolou a plátky pomeranče je upravíme na talíře.
  • 3
    Salát přelijeme připravenou zálivkou a necháme chvíli odležet. Před podáváním posypeme zeleným pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.