Jahodový sen

20 min.
Finsko

Ingredience

    • 500gramůJahody
    • 250gramůPiškoty
    • 250mililitrůSmetana na šlehání
    • 1litrZmrzlina vanilková
    • 1baleníVanilkový cukr
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody zbavíme stopek, důkladně omyjeme, necháme okapat (5 jahod odložíme na ozdobení) a pak je pokrájíme na malé dílky. Hlubokou mísu vložíme na 1 hodinu do mrazničky, pak jí vyjmeme a celou její vnitřní plochu pokryjeme vrstvou zmrzliny vysokou asi 2 cm.
  • 2
    Střed vyplníme pokrájenými jahodami a na něm rozetřeme do tuha ušlehanou smetanu, oslazenou vanilkovým cukrem. Celý povrch poklademe vrstvou piškotů, které narovnáme vypouklou stranou do smetany.
  • 3
    Mísu vložíme na 2 hodiny do mrazničky, před podáváním jí vyjmeme, na okamžik ponoříme po okraj do horké vody a pak obsah vyklopíme na kulatý tác. Povrch ozdobíme plátky z odložených jahod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.