Jahodový sorbet

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z cukru a stejného dílu vody připravíme tzv. rozvar - vodu s cukrem v kastrůlku přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Potom rozvar zchladíme. (Část cukru můžeme nahradit glukózou či fruktózou.)
  • 2
    Do rozvaru přidáme omyté rozmixované ovoce a šťávu vymačkanou z celého citronu. Pokud má ovoce drobná zrníčka, můžeme je po rozmixování ještě propasírovat - není to však nutné. Směs necháme vychladit ve strojku na zmrzlinu, nebo v nižší krabičce či kovové misce, a po vychladnutí dáme zmrazit do mrazničky. Občas směs promícháme, aby se netvořily větší ledové krystalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.