Jahody na kokosové rýži s praženými vločkami
40 min.
Ingredience
- 152gramůRýže basmati
- 400mililitrůKokosové mléko
- 100gramůOvesné vločky
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceLimetková kůra
- 1lžíceLimetková šťáva
- 500gramůJahody zahradní
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 2lžíceSirup javorový
- 1lžíceMed včelí
- 1lžíceMeduňka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
26 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Povaříme v hrnci rýži, kokosové mléko, instantní ovesné vločky, cukr a limetovou kůru a šťávu. Za častého zamíchání necháme ještě 20 minut bobtnat.
- 2Jahody rozpůlíme a v míse smícháme s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Necháme 10 minut odležet. Poté polovinu jahod rozmixujeme.
- 3Ovesné vločky oparžíme na suché pánvi a osladíme medem.
- 4Naservírujeme na dezertní talířky jahodové pyré s kopečky kokosové rýže a posypeme praženými vločkami. Obložíme zbylými jahodami a meduňkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.