Jahody naložené v rumu
30 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 500gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5decilitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Cukr smícháme spolu s vanilkovým cukrem. Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a překrojíme na půlky.
- 2Rozpůlené jahody střídavě navrstvíme do připravených sklenic. Nejdříve dáme vrstvu jahod, které posypeme cukrem a pokapeme rumem. Vrstvíme až do skončení všech surovin.
- 4Naplněné sklenice zavíčkujeme a uskladníme na chladné a tmavé místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 16. 6. 2016
Jahody naložené v rumu
Naložila jsem si dvě skleničky, jednu větší a jednu malinkou, takovou degustační :-) A abych pravdu řekla, jsem zvědavá na výsledek. Později se k receptu vrátím a zhodnotím ho.😎