Jahody s marcipánem a zeleným pepřem
30 min.
Ingredience
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 50gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 4lžíceZmrzlina vanilková
- 500gramůJahody zahradní
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 8 kruhů o průměru asi 12 cm.
- 2Marcipán utřeme do měkka, přidáme žloutek, cukr a nakonec zapracujeme mouku. Pomocí namočené lžíce rozprostřeme těsto do nakreslených kruhů a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Po upečení ještě horké těsto přehneme.
- 3Omyté jahody nakrájíme na čtvrtky, v míse smícháme se zeleným pepřem. Zalijeme sektem a necháme vychladit.
- 4Jahody rozdělíme do misek, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a ozdobíme upečenou marcipánovou placičkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.