Jahody s marcipánem a zeleným pepřem

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůMarcipánová hmota surová
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 250mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 4lžíceZmrzlina vanilková
    • 500gramůJahody zahradní
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžičkyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj 8 kruhů o průměru asi 12 cm.
  • 2
    Marcipán utřeme do měkka, přidáme žloutek, cukr a nakonec zapracujeme mouku. Pomocí namočené lžíce rozprostřeme těsto do nakreslených kruhů a pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 8 minut. Po upečení ještě horké těsto přehneme.
  • 3
    Omyté jahody nakrájíme na čtvrtky, v míse smícháme se zeleným pepřem. Zalijeme sektem a necháme vychladit.
  • 4
    Jahody rozdělíme do misek, přidáme kopeček vanilkové zmrzliny a ozdobíme upečenou marcipánovou placičkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.